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Food AuthenticationJournal of AOAC International Vol 102 no 5 2019 [9] C Stader M Judas W Jira Arapid UHPLC-MS MS screening method for the detection of the addition of porcine blood plasma to emulsiontype pork sausages Analytical and Bioanalytical Chemistry 2019 411 6697 – 6709 [10] Fiorino et al Mass Spectrometry-Based Untargeted Proteomics for the Assessment of Food Authenticity The Case of Farmed Versus Wild-Type Salmon Journal of AOAC International Vol 102 5 2019 [11] Lasch P Uhlig S Uhlig C Wilhelm C Bergmann N Wittke S Development and inhouse validation of an LC-MS and LC-MS MS assay for the determination of food fraud for different fish species 2019 Journal of AOAC International https doi org 10 5740 jaoacint 19-0061 [12] Brümmer Iet al Authentizität von Lebensmitteln – „Echter“ Thunfisch Isobares Labeling als Methode zur Identifizierung von Markerpeptiden zum Authentizitätsnachweis Deutsche Lebensmittel-Rundschau 114 4 156-163 2018 [13] Stoyke Met al German Government Official Methods Board Points the Way Forward Launch of a New Working Group for Mass Spectrometry for Protein Analysis to Detect Food Fraud and Food Allergens Journal of AOAC InternatIonal Vol 102 no 5 2019 [14] Jira Wet al Interlaboratory Validation of an HPLC-MS MS Method for the Detection of Microbial Transglutaminase in Meat and Meat Products Food Analytical Methods https doi org 10 1007 s12161-022-02289-0 [15] https eurlex europa eu LexUriServ LexUriServ do?uri OJ L 2011 304 0018 0063 de PDF letzter Zugriff 26 07 2022 [16] Jira W Schwägele F 2017 Asensitive high performance liquid chromatography–tandem mass spectrometry method for the detection of microbial transglutaminase in different types of restructured meat Food Chem 221 1970–1978 https doi org 10 1016 j foodchem 2017 06 030 [17] Tremlova B Sarha P Pospiech M Buchtova H Randulova Z 2006 Histologische Untersuchung verschiedener Arten von Separatorenfleisch Arch Lebensmittelhyg 57 85–91 [18] Mohamed MA Zahran DA Kasem GMA Emara MMT Mansour NM 2016 Detection of mechanically recovered poultry meat MRPM in traditional Egyptian luncheon emulsion type sausage Pol J Food Nutr Sci 66 1 17–23 https doi org 10 1515 pjfns-2015-0013 [19] Langen M Horn D 2020 Bildatlas Histologie Fleisch und Fleischerzeugnisse Befunde beurteilen – Ergebnisse sicher bewerten 1st edn Behrs Verlag Hamburg [20] Stanislawski Fleischwirtschaft Juli 2022 [21] https www genecards org cgibin carddisp pl?gene COL2A1 keywords col2a1 letzter Zugriff 23 07 2022 [22] https www genecards org cgibin carddisp pl?gene COL1A2 letzter Zugriff 23 07 2022 [23] Uhlig s et al Valid machine learning algorithms for multiparameter methods Accred Qual Assur DOI 10 1007 s00769-019-01384-w [24] Wilhelm et al Detection of Mechanically Separated Meat from Chicken in Sausages and Cold Meat by Targeted LC-MS MS Analysis Food Analytical Methods https doi org 10 1007 s12161-022-02231-4 15 www labo de 7-8 2022 Lebensmittelanalytik Tabelle Validierungsparameter nach EU-Kontrollverordnung VO EU 2017 625 mit Angaben inwieweit sie erfüllt sind n a nicht adressiert Parameter Studie Transglutaminase Separatorenfleisch Genauigkeit Richtigkeit und Präzision X X Zweckmäßigkeit Matrix Konzentrationsbereich X X Nachweisgrenze X X Bestimmungsgrenze n a X Präzision X X Wiederholbarkeit X X Reproduzierbarkeit X - Wiederfindung n a n a Selektivität X X Empfindlichkeit X X Linearität n a n a Messunsicherheit X Xweitere Kriterien - X